Sneg ponovo zasipa severoistok SAD

Izvor: Blic, 08.Feb.2015, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg ponovo zasipa severoistok SAD

Sneg ponovo zasipa američki severoistok, gde je poslednjih nedelja bilo nekoliko velikih mećava.

Osrednje snežne padavine zahvatile su tu oblast jutros, ali se tokom noći očekuje da se pojačaju, te je Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenja za delove države Njujork i veći deo Nove Engleske na severoistoku. Upozorenje važi do utorka ujutru, navodi AP.

Agencija dodaje da će sneg verovatno sutra stanovnicima otežati život, ali se ne očekuje brz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rast visine snežnog pokrivača kao u ranijim olujama, uključujući i veliku mećavu krajem januara. Takođe se ne predviđa da bi moglo doći do plavljenja krajeva uz obalu, što je bilo slučaj tokom prošlomesečnih oluja.

Sneg i hladnoća najviše su do sada pogodili bostonski saobraćajni sistem, najstariji u SAD. Zbog nanosa snega i leda na tramvajskim šinama, u kombinaciji sa zastarelom opremom, prethodnih dana se saobraćaj često prekidao, ili se odvijao sa velikim zakašnjenjima, zbog čega su putnici bili gnevni.

Direktorka glavnog bostonskog saobraćajnog preduzeća (MBTA) Beverli Skot rekla je da čine sve što mogu da očiste šine pre nove zimske oluje, a u tu svrhu su angažovali čak i velike "mlazne duvače snega" koji rasteruju sneg, a tope led na tlu.

U Novoj Engleskoj najveći je problem gde odložiti novi sneg, jer su mnogi krajevi već toliko zatrpani, te deca ne idu u školu.

Meteorolozi takođe predviđaju da će, pošto prođe oluja, taj region krajem sledeće nedelje zahvatiti ledeni talas, sa veoma niskom temperaturom i jakim vetrom.

Međutim, nisu svi užasnuti zbog predstojeće snežne oluje, a naročito to nisu prodavci soli, lopata i sanki, jer je potražnja za tim proizvodima naglo skočila, te mnogi imaju problem da zadovolje potražnju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.