Snažan zemljotres pogodio Bali

Izvor: RTS, 10.Okt.2018, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažan zemljotres pogodio Bali

Zemljotres jačine šest jedinica Rihterove skale pogodio je oblast kod indonežanskog ostrva Bali, saopštio je Američki geološki zavod. Potres je nakratko izazvao paniku među ostravljanima iako nije bilo opasnosti od cunamija. Nema podataka o značajnijoj materijalnoj šteti.
Epicentar zemljotresa registrovan je u Balijskom moru, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 40 kilometara severozapadno od Sumberanijara na obližnjem ostrvu Java, navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Potres je uzrmao zgrade na nekoliko sekundi na Baliju, a neki meštani su nakratko izašli iz svojih domova u Denpasaru, glavnom gradu ostrva, navode očevici.
Na Baliju se, inače, ove nedelje održavaju godišnji sastanci Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke, na kojima učestvuje više od 19.000 delegata i drugih gostiju, uključujući ministre i neke lidere, napominje britanska agencija.
Prošlog meseca, Indoneziju je pogodio zemljotres jačine 7,5 jedinica Rihterove skale, praćen cunamijem, a na ostrvu Sulavezi tada je smrtno stradalo više od 2.000 ljudi.
Pogledaj vesti o: Cunami

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Snažan zemljotres kod Balija, ima mrtvih

Izvor: B92, 11.Okt.2018, 08:24

Najmanje tri osobe su poginule, četiri povređene u snažnom zemljotresu jačine šest stepeni Rihterove skale koji je pogodio oblast kod indonežanskog ostrva Bali...Portparol indonežanske agencije za vanredne situacije je na Tviteru objavio da je nekoliko kuća oštećeno u zemljotresu koji je potresao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.