Smradom teraju demonstrante

Izvor: Blic, 13.Avg.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smradom teraju demonstrante

Izraelska granična policija odnedavno koristi nov metod rasterivanja demonstranata koji se protive izgradnji bezbednosne ograde prema Zapadnoj obali.

To novo oruđe, nazvano "tvor" je tečnost koja se raspršuje u pravcu demonstranata, toliko smrdljiva da ih primorava da pobegnu s poprišta demonstracija. Novi metod je već isproban na najnovijim demonstracijama u palestinskom selu Niilin, proteklog vikenda. Demonstranti Palestinci i izraelski levičari su nakon "probe" pobegli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kako bi se istuširali i preobukli, navodi se u izveštaju granične policije. Bezbednosni oficiri su rekli da je "tvor" napravljen u sklopu napora da se razviju neubojita sredstva i da se izbegnu povrede. Oni tvrde da nanosi manje štete nego suzavac i gumeni meci, a da ima više efekta. Čak i kada su se demonstanti istuširali, nisu se navodno osećali bolje. Smrad su uporedili sa onim iz kanalizacije, samo još gorim, koji ne nestaje ni posle kupanja. Zahvaljući novom metodu lako se mogu identifikovati učesnici demonstracija. Smrad koji oni posle šire oseća se na daljnu. Za sada je nejasno da li će "tvor" u potpunosti zameniti ranija sredstva za rasterivanje demontranata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.