Smog, zagađenje i rekordne hladnoće

Izvor: B92, 30.Dec.2019, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smog, zagađenje i rekordne hladnoće

Neproziran sloj prohladnog smoga prekrio je severni deo Indije, kada se hladan vazduh sudario sa štetnim gasovima opasnog nivoa.

U mnogim gradovima u regionu, uključujući Nju Delhi, vidljivost je smanjena na 200 metara, saopštila je indijska Meteorološka služba.

Kako navodi AP, šest ljudi je poginulo kada je njihov automobil skrenuo s puta u kanal u predgrađu prestonice, verovatno zbog slabe vidljivosti.

Sa temperaturom koja se spustila do jednog stepena, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nju Delhi beleži najhladniji decembarski dan od 1901. godine.

Pojačano grejanje pogoršalo je zloglasno zimsko zagađenje u tom gradu, pa je indeks kvaliteta vazduha, prema merenjima američke ambasade, dostigao 500, što je 10 puta više od onoga što Svetska zdravstvena organizacija smatra bezbednim.

Prema najavama meteorologa, hladno vreme i magla očekuju se i tokom novogodišnjih praznika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.