Složili se Merkelova i Erdogan, šta će reći Putin?

Izvor: Vesti-online.com, 29.Sep.2016, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Složili se Merkelova i Erdogan, šta će reći Putin?

Rusija ima "posebnu odgovornost da smiri sukobe i pruži šansu političkom procesu" u Siriji, složili su se u četvrtak u telefonskom razgovoru nemačka kancelarka Angela Merkel i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

U saopštenju koje je objavila kancelarija Merkelove se navodi da su dvoje lidera izjavili:

- Najnovija ofanziva sirijskog režima na Alepo, koja se odvija uz podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Rusije, dodatno je pogoršala patnje civilnog stanovništva - prenela je agencija AFP.

Rusija je u sredu saopštila da je spremna za nastavak mirovnih pregovora o Siriji u Ženevi sa SAD posle propasti primirja, ali je Vašington zapretio da će obustaviti svoju saradnuju sa Moskvom zbog eskalacije bombardovanja Alepa.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Turska

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin i Merkelova razgovarali o Ukrajini

Izvor: Blic, 29.Sep.2016

Ruski predsednik Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarali su o ukrajinskoj krizi, saopštio je Kremlj..."Putin i Merkelova saglasili su se u telefonskom razgovoru o rasporedu budućih kontakata u 'Normandijskom formatu'", navedeno je u saopštenju...Ukrajinska kriza je pominjana...

Nastavak na Blic...

Obama i Merkel osudili napade Rusije

Izvor: Blic, 30.Sep.2016, 07:27

Američki predsednik Barak Obama i nemačka kancelarka Angela Merkel su u telefonskom razgovoru "oštro osudili varvarske ruske vazdušne udare i napade sirijskog režima na istočni Alepo", saopštila je Bela kuća, prenosi Rojters..."Oni su se složili da Rusija i sirijski režim snose posebnu odgovornost...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.