Prijava protiv premijera zbog plaćanja manekenki

Izvor: S media, 07.Jun.2010, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijava protiv premijera zbog plaćanja manekenki

Slovački aktivista za ljudska prava Ondrej Dostal podneo je protiv premijera Roberta Fica prijavu Najvišem kontrolnom uredu i Generalnom tužilaštvu sa zahtevom da provere kako je koristio tzv. premijersku rezervu u budžetu.

Dostal je zatražio da državni revizori provere te izdatke posle današnjeg napisa da je iz rzerve plaćeno 17.000 evra za manikir i frizure jedne slovačke fitnes manekenke.



"Ta rezerva treba da služi za pokrivanje vanrednih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << troškova. Fico ih koristi za dotacije igralištima i razne druge stvari. One su same po sebi u redu, ali ako želi da pomaže takve aktivnosti, trebalo bi da to čini direktno iz budžeta, a ne iz rezerve", kazao je Dostal slovačkoj agenciji TASR.




Slovački dnevnik SME danas je objavio da je premijer Fico potrošio celu premijersku rezervu u budžetu od 1,6 miliona evra i još 1,1 milion koji je u rezervu prebačen iz državnog budžeta.


Rezerva namenjena nepredvidjenim okolnostima, kakve su poplave koje su pogodile Slovačku, trebalo je da traje do kraja godine, a ne samo šest meseci.

Fico sada traži sredstva za fond za poplavljene tako što predlaže vanredni zakon kojim bi se u tu svrhu uzelo političkim strankama oko četiri miliona evra.

I prethodni slovački premijeri su novac za pomoć odabranim projektima koristili prema vlastitom nahodjenju, a ne kao fond za nepredvidjene izdatke iz budžeta, kako nalaže zakon.

Novac su od Fica dobili njegovo rodno mesto, sportske manifestacije kao trke psećih zaprega u mestu Donovali, koje je pomagala i prethodna vlada na čelu sa Mikulašom Dzurdinom, a dobili su i slovački fudbaleri za pripreme za Svetsko prvenstvo, i fitnes manekenka Eva Martinkova.

Ona je od premijera dobila 17.000 evra da plati fitnes trenera, masera, sportsku i večernju garderobu, kozmetičarku, manikir i frizera.

"Te nokte ona nije sredjivala da ide u diskoteku, već za Svetsko prvenstvo u Las Vegasu gde je i pobedila", pravdao je to otac manekenke u listu SME.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prijava protiv premijera zbog plaćanja manekenki

Izvor: NaDlanu.com, 07.Jun.2010

BRATISLAVA, 7. juna 2010. (Beta) - Slovački aktivista za ljudska prava Ondrej Dostal podneo je protiv premijera Roberta Fica prijavu Najvišem kontrolnom uredu i Generalnom tužilaštvu sa zahtevom da provere kako je koristio tzv. premijersku rezervu u budžetu. Dostal je zatražio da državni revizori...

Nastavak na NaDlanu.com...

Slovački Berluskoni

Izvor: RTV Pink, 08.Jun.2010, 13:22

Prijava protiv premijera zbog plaćanja manekenki . . . Slovački aktivista za ljudska prava Ondrej Dostal podneo je protiv premijera Roberta Fica prijavu Najvišem kontrolnom uredu i Generalnom tužilaštvu sa zahtevom da provere kako je koristio tzv. premijersku rezervu u budžetu. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.