Slovaci MUP zatrpali porukama

Izvor: B92, 17.Maj.2013, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovaci MUP "zatrpali" porukama

Batislava -- Nakon odluke da svi građani Slovačke moraju da prijave vlastima ako napuštaju zemlju na više od tri meseca, Slovaci MUP zatrpali porukama "moram u toalet".

Slovaci su kao potpuni apsurd odbili obavezu da moraju da prijave vlastima kada napuštaju Slovačku na tri meseca i duže, a protiv pooštrenog propisa bore se lavinom poruka MUP-u gde ministra lično obaveštavaju i kada se premeste iz jedne u drugu prostoriju stana.

Parlament je juče usvojio izmene zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o prijavama i odjavama boravka građana po kojima svako ko u mestu trajnog boravka ne prijavi da odlazi u inostranstvo na duže od tri meseca čini prekršaj i biće novčano kažnjen.

Vlada premijera Roberta Fica i njen ministar unutrašnjih poslova Robert Kalinjak nastoje na taj način da suzbiju mahanicije kada Slovaci žive u inostranstvu, tamo zarađuju, a u domovini uzimaju socijalnu pomoć.

Obaveza je postojala i ranije ali Slovaci su je masovno ignorisali pošto zakon nije propisivao nikakve sankcije a tek jučerašnjim izmenama je postala ozbiljan prekršaj.

Preko elektronske pošte MUP-a ministru su već danas počele da stižu poruke kao na primer "još uvek sam tu u Slovačkoj ali grize me crv sumnje da li sam u Apsurdistanu, a za trenutak ću otputovati na nekoliko sati u Carstvo snova s time da ću vas informisati čim se vratim".

"Moram da se premestim iz dnevne sobe u toalet. Naravno ministra Kalinjaka obaveštavam da zna gde sam", druga je od tipičnih poruka kakvima su Slovaci organizovani preko Fejsbuka počeli od jutra da zasipaju MUP, a danas ih objavljuju i slovački mediji.

Grupa na Fejsbuku "Budni građani prijavljuju ministru Kalinjaku svoj položaj" od sinoć kada je nastala preko noći je stekla 1.200 članova a njihov broj neprestano raste.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.