Sirijska armija oslobodila grad Tel

Izvor: Vostok.rs, 04.Dec.2016, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska armija oslobodila grad Tel

Sirijska vojska je uspostavila potpunu kontrolu nad gradom Telom u provinciji Damask, saopštio je ruski Centar za pomirenje neprijateljskih strana.

„Grad Tel u provinciji Damask, u kom je do rata živelo više od 60.000 stanovnika, potpuno je prešao pod kontrolu sirijske Vlade“, navodi se u saopštenju ruskog Centra.

Poslednje nedelje u različitim područjima Sirije amnestirano je više od 2.500 militanata. Iz Tela je poslednjih dana u Idlib prešlo više od 500 militanata Nusra fronta, kao i 1.500 članova njihovih porodica. Militanti opozicije su iskoristili amnestiju koju je ponudio predsednik Sirije, prekinuli borbe, i tokom pregovora saopštili da žele da zajedno sa porodicama odu u Idlib. Navedeno je da su pre bekstva predali vladinim snagama svo teško naoružanje, kao i 200 jedinica lakog naoružanja i municije.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sirijska vojska oslobodila grad Tel u provinciji Damask

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2016

"Sirijska vojska je uspostavila potpunu kontrolu nad gradom Telom u provinciji Damask", saopštio je ruski Centar za pomirenje neprijateljskih strana...- Grad Tel u provinciji Damask, u kom je do rata živelo više od 60.000 stanovnika, potpuno je prešao pod kontrolu sirijske Vlade - navodi se u saopštenju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Sirijska vojska oslobodila još jedan kvart Alepa

Izvor: RTS, 04.Dec.2016

Trupe sirijske vlade nastavljaju ofanzivu u istočnim delovima Alepa, gde su oslobodile još jednu gradsku četvrt, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. . Tokom dana, okrug Karimal el Kataradži, veličine oko tri kvadratna...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.