Sibirski Srbi

Izvor: Vostok.rs, 08.Feb.2012, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sibirski Srbi

08.02.2012. -

Zbog snažnih snežnih mećava i neviđene hladnoće u Srbiji je i dalje složena situacija. Po podacima lista Politika, 70 hiljada stanovnika zemlje potpuno je odsečeno od sveta, više od 7000 porodica ima potrebu za namirnicama i sredstvima za higijenu. U najrpoblematičnije regione šalje se dodatna tehnika za uklanjanje snega, u gradovima ljudi uzimaju u ruke lopate. U čišćenje snega treba da bude uključeno 14000 vojnika. Vremenski uslovi prinudili su vlasti Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << da u nedelju uvedu vanredno stanje na čitavoj teritoriji zemlje. Govori načelnik sektora za vanredne situacije MUP Srbije Predrag Marić.

Preuzmite audio fajl

Po rečima Predraga Marića režim vanrednog stanja može da bude ukinut u narednih 7-10 dana, mada vremenske prognoze za sada su neutešne.

Preuzmite audio fajl

Ovih dana ogromno opterećenje palo je na srpski Crveni krst. Govori koordinator programa za delovanje u nesrećama Đula Lošonc.

Preuzmite audio fajl

Aktivnu pomoć Crvenom krstu pružaju i volonteri.

Preuzmite audio fajl

Starija generacija pamti da smo i ranije imali takve nalete stihije i zna da u takvoj sitauciji ne treba paničiti. Najvažnije je prihvatati sve što se dešava kao činjenicu. I vrlo je važno da svako čini sve što od njega zavisi, smatra Đula Lošonc.

Mada i kažu da se sa mrazom ne sme šaliti, srpski internet-korisnici primećuju: jedino što greje u takvo vreme je to što je Novak Đoković proglašen za najboljeg sportistu 2011. godine.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.