Si: Kina se mora pripremiti za teška vremena

Izvor: Vesti-online.com, 22.Maj.2019, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Si: Kina se mora pripremiti za teška vremena

Međunarodna situacija sve složenija i Kina mora da se pripremi za teška vremena, istakao je predsednik Kine Si Đinping u izjavi koju su preneli državni mediji.

Tokom trodnevnog putovanja u južnu pokrajinu Điangsi, kolevku kineske komunističke revolucije, Si je pozvao ljude da nauče lekcije o teškoćama iz prošlosti, preneo je Rojters.

- Naša zemlja je još uvek u periodu važnih strateških mogućnosti za razvoj, ali međunarodna situacija je sve komplikovanija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << - rekao je Si.

Tokom novog Dugog Marša, moramo prevazići različite velike rizike i izazove u zemlji i iz inostranstva, prenela je Sinhua Sijeve reči koje se odnose na članove Komunističke partije koji su od 1934. do 1936. pobegli od građanskog rata u udaljenu seosku bazu, odakle su se ponovo grupisali i na kraju preuzeli vlast 1949. godine.

- Moramo biti svesni dugoročne i složene prirode različitih nepovoljnih faktora u zemlji i inostranstvu i prikladno se pripremiti za razne teške situacije - rekao je predsednik Kine.

U izveštaju se ne opisuju detaljno poteškoće niti se pominje direktno trgovinski rat ili SAD, navela je agencija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.