Si: Kina je će pobediti epidemiju

Izvor: RTS, 11.Feb.2020, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Si: Kina je će pobediti epidemiju

Kineski predsednik Si Đinping ocenio je da su prevencija i nadzor koronavirusa u Kini dali pozitivne rezultate i da će država pobediti u borbi protiv smrtonosne bolesti, prenosi "Rojters".
Kineski predsednik je izrazio uverenje da će Kina biti prosperitetnija nakon pobede nad epidemijom.

Otkako je izbio novi koronavirus u Kini, naučnici širom sveta pokušavaju da naprave vakcinu kako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bi zaustavili širenje epidemije. Nedavno je jedna šangajska farmaceutska kuća napravila uzorke vakcine i toku su testiranja na životinjama. 
Epidemija koronavirusa u Kini predstavlja vrlo ozbiljnu pretnju za ostatak sveta, rekao je šef Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebreisus. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Si: Kina će pobijediti epidemiju

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Feb.2020

PEKING - Kineski predsjednik Si Đinping, ocijenio je danas da su prevencija i nadzor koronavirusa u Kini dali pozitivne rezultate i da će država pobijediti u borbi protiv smrtonosne bolesti, prenosi Reuters.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.