Izvor: Blic, 29.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šezdesetak afričkih migranata u blizini libijske obale

Britanska obalska straža je saopštila danas da se u blizini libijske obale nalazi brodić sa šezdesetak afričkih migranata bez hrane i vode.

Na brodiću je i 15 žena, od kojih su četiri trudne, i sedmoro dece, preno je Rojters.

Obalska straža je, uz pomoć satelitskog telefona, uspela da uspostavi vezu s jednom ženom na brodu, pošto je stražu o ovom brodu obavestio Etiopljanin koji živi u Britaniji. Portparol britanske obalske straže je rekao da ne zna tačno koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su nacionalnosti bili migranti na brodiću, ali pretpostavlja da je reč o podsaharskim Afrikancima koji su pre dva dana napustili severnu Afriku i krenuli za Evropu. On je dodao da su migranti bili "gurnuti" na brodić pošto je sav novac uzet od njih. Rečeno im je da se nalaze u italijanskim vodama, ali su, u stvari, bili u libijškim vodama, oko 64 nautičke milje od severne Afrike.

"Ovo je najgori mogući način krijumčarenja ljudi", rekao je jedan od članova britanske obalske straže, pozivajući italijanske, malteške, libijske i tuniske vlasti da pomognu tim nesrećnim ljudima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.