Severna Koreja uvodi svoju vremensku zonu

Izvor: Radio 021, 07.Avg.2015, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja uvodi svoju vremensku zonu

Severna Koreja će promeniti vremensku zonu kako bi obeležila oslobođenje od japanske okupacije na kraju Drugog svetskog rata, objavili su državni mediji.

Severna Koreja je sada u istoj vremenskoj zoni sa Južnom Korejom i Japanom, koja je devet sati ispred u odnosu na Grinič. Pjongjang će 15. avgusta vratiti satove za 30 minuta unazad.

Državna agencija KCNA objavila je da su "zli japanski imperijalisti" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << lišili Koreju čak i njenog standardnog vremena tako što su promenili satove tokom okupacije. Celo Korejsko poluostrvo, tada jedna zemlja, bilo je 8,5 sati ispred u odnosu na Grinč do japanske kolonizacije 1910. godine.

Novinska agencija je citirala izjavu zvaničnika da prihvatanje "Pjongjang vremena" odslikava nepokolebljivu veru i volju naroda na 70. godišnjicu oslobođenja Koreje.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.