Izvor: Blic, 01.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seul demantuje plaćanje otkupa

Južna Koreja je prema rečima neimenovanog talibanskog komandanta isplatila otkup od 20 miliona dolara za oslobađanje preostalih 19 hrišćana dobrovoljaca otetih sredinom jula. Međutim, zvanični Seul to demntuje.

Talibanski komandant, jedan od 10 članova koji čine savet talibanskog pobunjeničkog pokreta na čijem čelu je mula Mohamed Omar, rekao je da će novac od otkupa, koji je dala južnokorejska vlada, biti upotrebljen za "obnovu komunikacione mreže i kupovinu oružja i vozila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da bi mogli da povećaju broj samoubilačkih napada .

Iz predsedničkog kabineta Južne Koreje je demantovana tvrdnja talibanskog komandanta. U saopštenju se kaže da su taoci pušteni pošto su prihvaćena dva uslova talibanskih pobunjenika - povlačenje 200 vojnika i medicinara iz Južne Koreje, što je Seul i inače planirao da uradi do kraja godine, i prestanak misionarskog rada u Avganistanu.

Talibani su 19. jula oteli 23 južnokrejskih hrišæana dobrovoljaca. Dva muškaraca su ubijena pošto su bili prekoračeni rokovi koje su otmičari dali za ispunjenje svojih uslova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.