Izvor: RTS, 13.Okt.2022, 20:38

Seul: Severna Koreja ispalila balističku raketu

Severna Koreja ispalila je u petak rano ujutru po lokalnom vremenu neidentifikovanu balističku raketu u more kod svoje istočne obale, saopštila je vojska Južne Koreje.
Predstavnici vojske Južne Koreje saopštavaju i da je na granici te dve zemlje primećena formacija od 10 vojnih aviona.
Navedeno je da su avioni otkriveni kako lete na oko 25 kilometara severno od vojne demarkacione linije u centralnom regionu pogranične oblasti.
Najnovije lansiranje je sedmo u poslednje dve nedelje. U prošli utorak Severna Koreja je ispalila raketu srednjeg dometa iznad Japana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SEVERNA KOREJA ISPALILA BALISTIČKU RAKETU Sedmo lansiranje u roku od 14 DANA

Izvor: Blic, 13.Okt.2022

Severna Koreja ispalila je u petak rano ujutru po lokalnom vremenu neidentifikovanu balističku raketu u more kod svoje istočne obale, saopštila je vojska Južne Koreje, ne navodeći detalje.

Nastavak na Blic...

Sjeverna Koreja lansirala balističku raketu u more

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Okt.2022

Sjeverna Koreja je u petak testirala balističku raketu kratkog dometa i poslala skoro desetak borbenih aviona blizu granice s Južnom, izvijestila je novinska agencija Yonhap -što je posljednja u nizu vojnih provokacija koje su dovele do porasta tenzija na Korejskom poluostrvu. Lider Sjeverne Koreje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.