Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2014, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seul: Kim operisao cistu na nozi

Južnokorejska obaveštajna agencija saopštila je da je lider Severne Koreje Kim Džong Un, koji je do nedavno bio odsutan iz javnosti skoro šest sedmica, imao operaciju uklanjanja ciste na članku noge.

Prema informacijama, cista je pronađena kod Kima početkom maja.

Strani lekari-specijalisti otputovali su u Pjongjang da bi operisali Kima i uklonili cistu krajem septembra ili u oktobru.

Kim je nestao iz javnog života nakon što je sa suprugom prisustvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koncertu početkom septembra.

Kimovo neobjašnjeno i dugo odsustvo bilo je praćeno spekulacijama o njegovom zdravlju pa čak i o državnom udaru.

Lider Severne Koreje konačno se pojavio sredinom oktobra kada ga je državna televizija prikazala kako hoda sa štapom tokom inspekcije novom stambenom kompleksu u Pjongjangu.

Nacionalna obaveštajna služba Južne Koreje saopštila je i da ima informaciju da je Kim degradirao oko 200 vojnih oficira i da je izvršeno 50 smrtnih kazni u Severnoj Koreji od početka ove godine, prenela je agencija AFP.

Južnokorejska obaveštajna služba navela je da je od 50 egzekucija najveći broj izveden nad ljudima bliskim Kimovom ujaku i nekadašnjem političkom mentoru Džang Song-Teku.

Džang je ubijen u decembru prošle godine jer je proglašen krivim za izdaju i korupciju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

ZATO GA NIJE BILO: Kim Džong-un operisao cistu na nozi!

Izvor: Kurir, 28.Okt.2014

Severnokorejskog lidera operisali su strani lekari, koji su specijalno za tu priliku doputovali u Pjongjang, tvrde južnokorejski špijuni..PJONGJANG - Južnokorejska obaveštajna agencija saopštila je da je lider Severne Koreje Kim Džong-un, koji je donedavno bio odsutan iz javnosti skoro šest sedmica,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.