Senator govorio više od 21 sata protiv Obaminog plana

Izvor: JavneVesti.com, 26.Sep.2013, 02:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senator govorio više od 21 sata protiv Obaminog plana

Konzervativni senator iz Teksasa, Ted Kruz od prekjuče je neprekidno držao govor protiv plana za zdravstvo američkog predsednika Baraka Obame i završio ga je juče nakon 21 sata i 19 minuta.

On je obećao da će govoriti sve dok više ne bude mogao da stoji na nogama i ispunio je vreme u uglavnom praznoj sali kritikovanjem zakona i upoređivanjem borbe koju vodi sa bitkom protiv nacista, prenosi AP.
Senator je govorio o revolucionarnom ratu, vašingtonskoj političkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JavneVesti.com << eliti, svom ocu rođenom na Kubi koji je radio kao kuvar i čak je recitovao stihove.
Republikanci kažu da će nastaviti da okupiraju govornicu sve dok se ne odustane od plana koji oni vide kao "najvećeg ubicu radnih mesta u istoriji SAD". 
Njegovo obraćanje je trenutno peto po dužini u Senatu od 1900. godine, kada je trajanje govora počelo da se beleži u knjigama.

Nastavak na JavneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.