Šel na meti Grinpisa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2015, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šel na meti Grinpisa

Životna sredina često pada u drugi plan zbog tehnološkog napretka. Na ovakav trend već godinama ukazuje svetski poznata organizacija Grinpis, koja je ovog puta napravila performans u Buenos Airesu.

Na metu poznate organizacije našla se naftna kompanija Šel. Jedna od najvećih u svojoj privrednoj grani, američka firma odlučila je da ponovo počne da izvlači naftu iz Arktičkog kruga. Tako nešto ne podržavaju ekološki aktivisti, koji smatraju da se na taj način ugrožava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << životna sredina i životinje koje su nastanjene u blizini.

Da strah nije sasvim neutemeljen, pokazuje i istorija. Šel se povukao sa Arktika 2012. godine nakon serije ekoloških akcidenata. Američka administracija odbila je da im obnovi dozvolu svake godine od tada, tako je bilo i ove godine, ali kompanija se poziva na odobrenja dobijena tokom mandata američkog predsednika Džordža Buša.

Ekologija je bitan deo programa aktuelnog staovnika Bele Kuće, Baraka Obame. Sve te političke priče ipak ne dotiču mnogo na desetine umetnika koji su odličili da skrenu pažnju na bitan problem.

Umetnička dela stovrena u ovoj akciji ostaće na ulicama argentinske prestonice najmanje mesec dana. Iz Grinpisa se nadaju da će to biti dovoljan period da skrenu pažnju na, po njima bitan problem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.