Sedmogodišnjak ubio petogodišnje dete

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 23:44

Sedmogodišnjak ubio petogodišnje dete

Sedmogodišnjak je pucnjem iz vatrenog oružja usmrtio petogodišnje dete u kući u istočnom Kentakiju.

Preliminarna istraga pokazala je da je pucnjava u ponedeljak uveče u kući u Mekiju bila nesrećni slučaj, saopštila je danas državna policija Kentakija.

Preduzete su mere za spasavanje života, ali je mrtvozornik okruga Džekson proglasio dete mrtvim na licu mesta. Kako je saopštila policija, istraga se nastavlja, a za sada nisu saopštena imena umešanih u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << incident, prenosi Asošiejted pres.

Do sada je ove godine u Sjedinjenim Državama bilo više od 150 nenamernih pucnjava od strane dece, što je rezultiralo sa najmanje 58 smrtnih slučajeva i 101 povređenim.

Kentaki nema nijedan zakon koji nameće kaznu za one koji ne obezbede vatreno oružje ili ga ostave bez nadzora. Međutim, ta savezna država zabranjuje bilo kome da "namerno, svesno ili nepromišljeno" da pištolj maloletniku, osim ako maloletnik nema zakonsku dozvolu da poseduje pištolj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.