Pobuna u meksičkom zatvoru, ubijeno sedam osuđenika

Izvor: Blic, 14.Okt.2011, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobuna u meksičkom zatvoru, ubijeno sedam osuđenika

Sedam osuđenika je danas poginulo, a tri osobe su povređene u pobuni koja je izbila u zatvoru na severu Meksika.

"Potvrđeno je da je sedam osuđenika poginulo, od kojih su četvorica izgorela. Imamo izveštaje da su tri osobe povređene, ali za sada nije jasno da li su u pitanju čuvari ili zatvorenici", izjavili su predstavnici pravosuđa u Montereju.

Osuđenici su tokom pobune palili dušeke, a bili su naoružani oštrim predmetima, prenela je agencija AFP. Vojnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i vatrogasci pomažu čuvarima da uspostave red u zatvoru u kome se nalazi oko 2.000 osuđenika.

Mediji javljaju da je pobuna izbila kada su zatvorenici saznali da je uhapšen Karlos Oliva Kastiljo, poznatiji kao "Žabac", jedan od ključnih igrača narko kartela Setas.

Povezane vesti: Iz tri zatvora u Meksiku pobegla 32 zatvorenika Meksiko: Poginulo najmanje 17 zatvorenika u sukobu rivalskih grupa Venecuela: Troje mrtvih u zatvorskoj pobuni Meksiko: U požaru poginulo 14 zatvorenika Osuđenici spavaju na podu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobuna u zatvoru zbog hapšenja "Žapca"

Izvor: Mondo, 14.Okt.2011

Sedam osuđenika je poginulo, a tri osobe su povređene u pobuni koja je izbila u zatvoru na severu Meksika.

Nastavak na Mondo...

POBUNA U ZATVORU, STRADALO SEDAM ROBIJAŠA

Izvor: Kurir, 14.Okt.2011

MEKSIKO SITI - Sedam osuđenika je poginulo, a tri osobe su povređene u pobuni koja je izbila u četvrtak u zatvoru na severu Meksika...MEKSIKO SITI - Sedam osuđenika je poginulo, a tri osobe su povređene u pobuni koja je  izbila u četvrtak u zatvoru na severu Meksika..."Potvrđeno je da je sedam...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.