Saudijski kralj primio Kašogijevu porodicu

Izvor: RTS, 23.Okt.2018, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijski kralj primio Kašogijevu porodicu

Kralj Salman primio je porodicu ubijenog novinara Džamala Kašogija, javlja saudijska agencija SPA. Sa članovima porodice telfonskim putem razgovorao je i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i tom prilikom im je izjavio saučešće, javio je "Rojters" pozivajući se na neimenovane izvore iz turskog predsedništva.
Rojters prenosi da su bili prisutni i Kašogijev sin Salah bin Džamal Kašogi, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao i sin saudijskog kralja princ Muhamed bin Salman.
Kralj Salman i princ Muhamed bin Salman ranije su pozvali Kašogijevog sina na sastanak i izjavili mu saučešće.
Redžep Tajip Erdogan je u telefonskom razgovoru izjavio saučešće Kašogijevoj porodici i obećao im je da će Turska uraditi sve što bude mogla da se reši njegovo ubistvo, javlja Rojters pozivajući se na neimenovane izvore iz turskog predsedništva.
Nimenovani izvori izjavili su da je Erdogan izrazio svoju najdublju tugu zbog Kašogijevog ubistva, kao i da je razgovarao i s Kašogijevim sinom Abdulahom.
Za telom ubijenog novinara se i dalje traga, a pojedini izvori već su preneli informacije da je ono pronađeno u dvorištu rezidencije saudijskog konzula u Istanbulu.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nađene Kašogijeve lične stvari, direktorka CIA u Turskoj

Izvor: B92, 23.Okt.2018

Forenzičari su pronašli dva kofera sa ličnim stvarima ubijenog novinara Džamala Kašogija, u parkiranom vozilu koje pripada saudijskom konzulatu u Istanbulu...Rojters javlja da je saudijski tim istražitelja bio prisutan zajedno sa turskim istražiteljima kada je automobil pretražen...Kašogi je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.