Saudijci pozitivno o primirju Huta

Izvor: B92, 04.Okt.2019, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijci pozitivno o primirju Huta

S. Arabija pozitivno gleda na primirje koje su proglasili jemenski Huti, saopštio je zamenik saudijskog ministra odbrane Halid bin Salman.

Primirje je proglašeno dve nedelje nakon što su pobunjenici objavili da obustavljaju napade dronom i raketama na Kraljevinu,

Bin Salman je u seriji tvitova optužio Iran da koristi Jemen za "sprovođenje svojih interesa" i da bi građani Jemena trebalo da "ustanu sa nama" protiv Irana, prenosi AP.

Huti su u septembru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preuzeli odgovornost za napad na važno saudijsko naftno postrojenje, a nedelju dana kasnije su najavili da obustavljaju napade.

U višegodišnjem sukobu izmedju Huta i koalicije predvodjene Saudijskom Arabijom u Jemenu poginulo je na desetine hiljada ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.