Izvor: Blic, 17.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sandej Tajms: Britanska vlada podmićuje azilante

Britanska vlada nastoji da na razne načine reši problem sve većeg broja stranih doseljenika, naročito onih ilegalnih, prenose "Sandej Tajms" i "Sandej Telegraf".



Pod naslovom "4.000 funti mita azilantima", Telegraf piše da je više hiljada odbijenih azilanata, pored plaćenog povratka kući, dobilo i novac da otpočne privatni biznis u rodnoj zemlji, na osnovu šeme čiji je cilj da se azilanti, umesto da budu deportovani, dobrovoljno vrate kući, prenosi BBC.

Opozicioni konzervativci su ovaj pokušaj vlade ocenili kao „očajnički” i nazvali ga sramnim podmićivanjem, iako ministri tvrde da je plaćanje azilantima da napuste Britaniju jeftinije nego nasilna deportacija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.