Sanader ponovo poslanik

Izvor: Press, 20.Okt.2010, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader ponovo poslanik

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader vratiće se u politiku, i to kao poslanik u Saboru. Njegov zahtev za ponovno aktiviranje poslaničkog mandata juče je jednoglasno odobrila mandatno imunitetna komisija. Sanaderov mandat počinje u petak, 22. oktobra, a istog dana prestaje njegovoj zamenici u poslaničkim klupama Željani Podrug iz splitskog HDZ-a.Iako nisu poznati motivi Sanaderovog povratka u poslaničke klupe, hrvatski mediji su spekulisali o >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << tome da bi mu poslanički mandat obezbedio imunitet i tako sačuvao od eventualne istrage koja bi mogla da bude pokrenuta protiv njega zbog nanošenja štete državi Hrvatskoj koja se meri milionima evra. Hrvatski „Jutarnji list" objavio je ranije da policija i državno tužilaštvo sprovode takozvane predistražne radnje protiv bivšeg premijera Ive Sanadera. Formalna istraga protiv Sanadera zasad nije otvorena.
Takođe, Sanaderovo aktiviranje mandata ponovno je pobudilo spekulacije da bi on uz pomoć svojih prijatelja u Saboru mogao da osnuje klub poslanika. Tako bi vladajući HDZ ostao bez većine.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.