Sanader na slobodi posle tri godine

Izvor: Radio 021, 25.Nov.2015, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader na slobodi posle tri godine

Bivši premijer Hrvatske i predsednik HDZ-a Ivo Sanader izašao je danas nešto posle 17.30 sati iz istražnog zatvora u Remetincu.

Sanadera je ispred zatvor, gde je u pritvoru proveo tri godine, uz mnoštvo novinara, dočekala i nekolicina njegovih pristalica. Neki od njih su već u ranim poslepodnevnim satima ispred Remetinca istakli natpis na vetrobranskom staklu parkiranog automobila: "Ćaća dica te tvoja čekaju", a jedan je nosio plavu vetrovku sa znakom HDZ-a i sloganom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << iz Sanaderove poslednje izborne kampanje "Pobednički tim dr. Ivo Sanader".

Vanraspravno veće Župnijskog suda u Zagrebu ukinulo je ranije danas pritvor Sanaderu. To je odlučeno nakon što je Ustavni sud zaključio da je Vrhovni sud Sanaderu nezakonito produžio istražni zatvor kada je 30. septembra ukinuo prvostepenu presudu u slučaju Fimi media.

Na odluku vanraspravnog veća nezadovoljna strana ima pravo žalbe, ali ona ne odlaže izvršenje.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.