Samoubilački napadu u Somaliji, više od 20 mrtvih

Izvor: RTS, 11.Dec.2016, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoubilački napadu u Somaliji, više od 20 mrtvih

Više od 20 osoba poginulo, a 48 je renjeno, u eksploziji automobila-bombe u Mogadišu, glavnom gradu Somalije, saopštili su zvaničnici te zemlje.
Kako je navedeno, većina stradalih su civili, a veruje se da će broj žrtava biti još veći, jer su mnogi od najmanje 48 ranjenih u teškom stanju.

Bombaš-samoubica razneo se u prometnom delu grada, inače najvažnije trgovačke luke u zemlji, gde >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u trenutku napada bilo mnogo civila, lučkih radnika i trgovaca, navela je policija.
Odgovornost za napad preuzeli su džihadisti terorističke mreže El Šabab, ogranka El Kaide, a meta je, kako su naveli, bila vojna baza na ulazu u Mogadiš.
Džihadisti su takođe rekli da je ubijeno "oko 30 ljudi".
Pripadnici El Šababa proterani su iz Mogadiša 2011. godine, ali i dalje izvode napade na vladine objekte u glavnom gradu i ostalim delovima Somalije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.