Samit Amerike završen bez konačne deklaracije

Izvor: Vostok.rs, 16.Apr.2012, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Samit Amerike'' završen bez konačne deklaracije

16.04.2012. -

Učesnici ''Samita Amerike'' u Kolumbiji, nisu uspeli da se dogovore o odredbama konačne deklaracije. Kamen spoticanja bilo je pitanje pozivanja Kube na sledeći samit, koji će se održati u Panami za tri godine. Za poziv kubanske delegacije bile su države Latinske Amerike, ali su SAD i Kanada bile protiv.

Pre pola veka, komunistička Kuba je isključena iz Organizacije američkih država, koja održava ovakve sastanke. 2009. godine Organizacija američkih država je promenila rešenje o isključenju, ali je sama Kuba odbila da se vrati u organizaciju.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Obama obećao da će istražiti optužbe protiv njegovog obezbeđenja

Izvor: Vostok.rs, 16.Apr.2012

16.04.2012. -..Američki predsednik Barak Obama, rekao je da će optužbe protiv njegovih telohranitelja, zbog nedoličnog ponašanja, biti temeljno ispitane...Prethodno je 11 agenata tajne službe SAD bilo vraćeno iz Kolumbije, gde su oni otišli zajedno sa Obamom, kao pratnja na putu za ''Samit Amerike''....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.