Sa Plesecka lansirana raketa \\Rokot\\ sa tri vojna satelita

Izvor: Vostok.rs, 23.Maj.2014, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa Plesecka lansirana raketa \'\'Rokot\'\' sa tri vojna satelita

23.05.2014. -

Raketa-nosač ''Rokot'', sa tri vojna satelita, lansirana je u petak sa kosmodroma Pleseck, saopštio je portparol za štampu i informisanje Ministarstva odbrane Rusije.

''Uspešno je lansirana kosmička raketa ''Rokot'' sa blokom svemirskih vojnih uređaja'', - saopštio je on.

Raketa-nosač klase ''Rokot'' napravljena je u okviru programa konverzije na osnovu oružane međukontinentalne balističke rakete RS-18 koja je povučena iz upotrebe.

Izvor: Glas Rusije    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusi lansirali raketu-nosač sa tri vojna satelita

Izvor: Blic, 23.Maj.2014

Raketa-nosač "Rokot" sa tri vojna satelita lansirana je jutros sa kosmodroma Plezenc, izjavio je danas portparol vazduhoplovnih snaga ruskog Ministarstva odbrane Valerij Zolotuhin...Operativna posada ruskih vazduhoplovnih vojnih snaga jutros je, u 09:27 sati po lokalnom vremenu, uspešno lansirala laku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.