SZO: Do novembra 20.000 obolelih od ebole!

Izvor: BKTV News, 23.Sep.2014, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZO: Do novembra 20.000 obolelih od ebole!

Broj obolelih od ebole će se utrostručiti na 20.000 do novembra, sa hiljadama novih obolelih svake nedelje, ukoliko se ne preduzmu ozbiljne mere u zaustavljanju širenja zaraze, upozorila je danas Svetska zdravstvena organizacija.

Bez drastčnog poboljšanja mera kontrole, broj obolelih i preminulih od ebole nastaviće da raste na stotine do nekoliko hiljada novih slučajeva nedeljno, navedeno je u studiji SZO, preneo je AFP.
U zapadoafričkim zemljama od ebole je dosad >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << umrlo 2.811 osoba, saopštila je juče Svetska zdravstvena organizacija, dodajući da je bolest „u osnovi obuzdana“ u Senegalu i Nigeriji.
SZO je navela da se, od 18. septembra, 5.864 ljudi zarazilo ebolom u pet afričkih zemalja, navedeno je u sutdii obajvlejnoj u Mediicnskom žurnalu.
Kako je saopšteno, 181 osoba je preminula od 14. septembra. Broj zaraženih raste u Gvineji, Liberiji i Sijera Leoneu. Najviše je pogođena Liberija, gde je umrlo 1.587 osoba od 3.022 inficiranih.
Studija predvođa da će, ukoliko ne budu preduzete značajne mere, do 2. novembra ukupan broj potvrđenih i nepotvrđenih slučajeva oboljevanja od ebole iznositi – 5.925 u Gvineji, 9.939 u Liberiji i 5.063 u Sijera Leoneu.
Ebola je virusno oboljenje za koje još ne postoji pravi lek ili vakcina, ali se za njima intenzivno traga.
Bolest se prenosi u kontaktu sa telesnom tečnošću obolelog, uključujući i znoj, što znači da je za obolevanje dovoljno i samo dodirnuti zaraženu osobu.
Izvor: tanjug.rs
The post SZO: Do novembra 20.000 obolelih od ebole! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.