SREDNJOŠKOLAC OTEO ĐAKE, PA PUCAO U SEBE

Izvor: Kurir, 30.Nov.2010, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SREDNJOŠKOLAC OTEO ĐAKE, PA PUCAO U SEBE

MILVOKI - U jednoj srednjoj školi u malom gradu u američkoj saveznoj državi Viskonsin, 15-godišnji dečak je 23 učenika i jednog nastavnika držao kao taoce, a po dolasku policije je pucao u sebe. Učenik druge godine prebačen je u lokalnu bolnicu, ali se još ne zna u kakvom je stanju, saopštio je načelnik policije u gradu Marinete Džef Skorik.

Niko od dvadeset četvoro talaca nije povređen, a oslobođeni su posle četiri sata, prenela je agencija Rojters. Policija je upala >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u učionicu kada je čula pucnje. Neposredno pre toga oslobođeno je petoro učenika. Prema rečima Skorika, kada su se policajci približili dečaku, on je podigao pištolj i pucao u sebe. Kada su i ostali taoci oslobođeni, policija je pronašla dva pištolja. Skorik je izjavio da policija još nije otkrila motiv napada.

Opreznost policajaca i školskih službenika u vezi sa nasiljem u školama povećana je posle masakra u srednjoj školi "Kolumbajn" u Koloradu 1999. godine. Dvojica učenika su tada ubili 12 đaka i jednog nastavnika, a zatim oduzeli sebi život. U napadu je povređen 21 učenik.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.