SAD upozorile na pretnje Al Kaide u Alžiru

Izvor: Blic, 17.Sep.2011, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD upozorile na pretnje Al Kaide u Alžiru

VAŠINGTON- SAD su danas potvrdile da je njihova ambasada u Alžiru upozorila potencijalne mete na pretnju Al Kaide napadom na iznajmljene avione naftnih kompanija.

Američka ambasada u Alžiru je primila informaciju o pretnji. Ambasada i Savetodavno veće za bezbednost u inostranstvu su delovali brzo i potencijalne mete upozorili na pretnju , navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

U tekstu, koji predstavlja odgovor na novinarsko pitanje postavljeno prethodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dana, napominje se da su alžirske vlasti jedan od najjačih partnera SAD u borbi protiv terorizma.

Iako smo mi i naši međunarodni partneri izvršili značajan pritisak na Al Kaidu i oslabili njenu sposobnost, i dalje se suočavamo sa značajnim terorističkim pretnjama Al Kaide, njenih filijala i sledbenika, ističe Stejt department.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pretnje Al Kaide u Alžiru

Izvor: Radio 021, 17.Sep.2011

SAD su potvrdile da je njihova ambasada u Alžiru upozorila potencijalne mete na pretnju Al Kaide napadom na iznajmljene avione naftnih kompanija.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.