SAD skovale plan za vojni udar na Iran

Izvor: Glas javnosti, 17.Maj.2012, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD skovale plan za vojni udar na Iran

JERUSALIM - Američki planovi za moguću vojni udar na Iran su spremni i "opcija je u potpunosti na raspolaganju", izjavio je američki ambasador u Izraelu, javio je izraelski Vojni radio.

Nekoliko dana uoči nastavka pregovora Irana i stalnih članica Saveta bezbednosti UN i Nemačke o iranskom nuklearnom programu, u Bagdadu 23. maja, američki ambasador u Izraelu Dan Šapiro se nada diplomatskom rešenju.

"Bilo bi bolje da se ovo reši diplomatskim putem i kroz korišćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << pritiska nego upotrebom vojne sile. Ali to ne znači da ta opcija nije u potpunosti na raspolaganju", rekao je Šapiro.

Prema njegovim rečima, neophodno planiranje je urađeno kako bi se "osiguralo da je opcija spremna", prenela je agencija Rojters.

SAD, kao i Izrael smatraju da je vojna sila poslednja opcija u sprečavanju Irana da koristi svoj program obogaćivanja uranijuma za pravljenje atomske bombe, mada Teheran insistira na tvrdnji da je iranski nuklearni program ima isključivo civilnu svrhu.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spreman plan za napad na Iran

Izvor: RTS, 17.Maj.2012

Američki planovi za mogući vojni udar na Iran su spremni, iako je vojna sila poslednja opcija u sprečavanju Irana da koristi svoj program obogaćivanja uranijuma za pravljenje atomske bombe, izjavio američki ambasador u Izraelu. ..Američki ambasador u Izraelu Dan Šapiro istakao je da su planovi...

Nastavak na RTS...

Netanijahu: Nema dokaza da je Iran spreman da okonča nuklearni program

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2012, 13:26

TEL AVIV, PRAG -..Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izrazio je danas sumnju da će Iran pristati da zaustavi razvoj svog nuklearnog programa...Samo nekoliko dana uoči ključne runde pregovora sa Teheranom, Netanijahu je izjavio da bi diplomatsko rešenje bilo najbolja opcija, ali da on "ne vidi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.