SAD, prvi slučaj prenošenja virusa Zika

Izvor: RTS, 03.Feb.2016, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD, prvi slučaj prenošenja virusa Zika

Prvi slučaj virusa Zika prenetog unutar SAD registrovan je u Dalasu, u američkoj državi Teksas.
Ogranak En-Bi-Sija u Dalasu javio je da je zabeležen slučaj virusa Zika koji je prenet seksualnim putem, navodi Rojters.
Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) potvrdio je da je jedna osoba zaražena virusom u Dalasu, ali je dodao da nije ispitivao na koji način je inficirana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Prošlog četvrtka je generalni direktor SZO Margaret Čen rekla da je nivo uzbune "ekstremno visok", iako nema dokaza da je virus Zika odgovoran za nagli porast broja beba rođenih u Brazilu sa abnormalno malim glavama.
SZO procenjuje da bi u Severnoj i Južnoj Americi u narednoj godini moglo da bude čak četiri miliona slučajeva obolelih od tog virusa.
Poslednji put je SZO proglasila globalno vanredno stanje 2014. godine zbog epidemije ebole, podseća agencija AP.
SZO je prošle nedelje upozorila da se virus Zika "eksplozivno širi".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Virus zika prenet seksualnim putem

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Feb.2016

Prvi slučaj virusa zika prenetog unutar SAD-a registrovan je u gradu Dalas, u američkoj državi Teksas, javio je BBC. Ovaj slučaj virusa prenet je seksualnim putem, potvrdila je u razgovoru za tu medijsku kuću doktorka Ana Šukat iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti..."Naša laboratorija je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.