SAD nude pomoć Iraku u zauzimanju Ramadija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2015, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD nude pomoć Iraku u zauzimanju Ramadija

SAD su spremne da učine više kako bi pomogle iračkoj vojsci u zauzimanju grada Ramadija, koji se od maja nalazi pod kontrolom ekstremista Islamske države, izjavio je danas američki sekretar za odbranu Ešton Karter.

Karter je rekao da će SAD obezbediti napadačke helikoptere i dodatne vojne savetnike u borbi na ponovnom zauzimanju ključnog grada na zapadu Iraka.

Teška borba predstoji i "ukoliko okolnosti budu to diktirale i premijer (Iraka Hajder al) Abadi to >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bude tražio", SAD će obezbediti helikoptere i savetnike kao pomoć da se "posao završi", kazao je Karter pred Komitetom oružanih snaga Senata, prenele su agencije.

Iračke snage napredovale su početkom sedmice u Ramadiju, prestonici provincije Anbar, kada su zauzele jedan centar za vojne operacije i jednu četvrt na obodu grada.

Karter je u obraćanju članovima Komiteta rekao i da bi SAD želele da savezničke zemlje iz Persijskog zaliva ulože više napora kako bi se suzbila Islamska država, nagovestivši razočaranje Vašingtona njihovim dosadašnjem angažovanjem, preneo je Rojters.

"Želeo bih da naročito sunitske arapske zemlje u Zalivu učine više", istakao je američki sekretar za odbranu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posle Turaka, i Ameri hoće da upadnu u Irak

Izvor: Vesti-online.com, 09.Dec.2015

SAD su spremne da učine više kako bi pomogle iračkoj vojsci u zauzimanju grada Ramadija, koji se od maja nalazi pod kontrolom ekstremista Islamske države, izjavio je u sredu američki sekretar za odbranu Ešton Karter...Karter je rekao da će SAD obezbediti napadačke helikoptere i dodatne vojne...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.