SAD ne može da isplati plate

Izvor: OkRadio.rs, 01.Okt.2013, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD ne može da isplati plate

Bela kuća je u ponedeljak uveče naredila zatvaranje američkih federalnih službi pošto Kongres, u kome većinu imaju republikanci, nije postigao kompromis o budžetu. Rok za usvajanje budžeta za narednu fiskalnu godinu istekao je u ponedeljak u ponoć, a ovakva situacija u SAD se dešava prvi put od 1995. godine, kada je blokada trajala tri sedmice.   Pošto predlog budžeta u Kongresu nije prošao, više od 800.000 zaposlenih koji platu primaju iz budžeta moraće na prinudne odmore, javlja Beta.   "Federalne agencije treba da, u nedostatku budžeta, sprovedu plan obustave aktivnosti", rekla je Silvija Bervel, direktorka Kancelarije Bele kuće za budžet.   Predstavnički dom je predlagao privremeno finansiranje...

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Na prinudnom odmoru 800.000 službenika SAD

Izvor: Danas, 01.Okt.2013

Pošto Kongres SAD, u kojem većinu imaju republikanci, nije uspeo da postigne kompromis u vezi s budžetom, za šta je rok istekao između ponedeljka i utorka u ponoć, Bela kuća je juče počela da zatvara američke federalne službe, čime će biti pogođeno 800.000 federalnih službenika.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.