SAD grade vazduhoplovnu bazu u Siriji

Izvor: RTS, 23.Jan.2016, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD grade vazduhoplovnu bazu u Siriji

U cilju borbe protiv ekstremista američke specijalne snage u Siriji grade vazduhoplovnu bazu na severoistoku zemlje, rekli su izvori za AFP.
Opremanje baze Rmejlan u provinciji Hasake se privodi kraju, rekao je jedan sirijski vojni izvor.
Bazu, koja se prostire na 2.700 metara, koristiće helikopteri i teretni avioni, kojima će se dopremati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << oprema i municija, dodao je on.
Koalicione snage predvođene SAD izvele su danas 20 vazdušnih udara na položaje ID u Iraku i četiri u Siriji, saopštila je američka vojska.
Šest napada u Iraku bilo je u blizini Ramadija, a pogođene su tri taktičke jedinice te ekstremističke grupe i jedna njena zgrada.
U jednom od napada u Siriji pogođeno je sedište ID u Vašiji, naveo je Rojters.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Amerikanci grade vazduhoplovnu bazu u Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jan.2016, 10:07

U cilju borbe protiv ekstremista američke specijalne snage u Siriji grade vazduhoplovnu bazu na severoistoku zemlje, rekli su izvori za AFP...Opremanje baze Rmejlan u provinciji Hasake se privodi kraju, rekao je jedan sirijski vojni izvor...Bazu, koja se prostire na 2.700 metara, koristiće helikopteri...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.