Izvor: Blic, 26.Okt.2016, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD će po prvi put uzdržane prema Kubi u Generalnoj skupštini UN

Amerika će prvi put u UN biti uzdržana tokom glasanja o rezoluciji u Generalnoj skupštini UN u kojoj se kritikuje ekonomski embargo protiv Kube.

Analitičari navode da će se ovim postupkom u UN administracija američkog predsjednika Baraka Obame ući u spor sa Kongresom, gde većinu čine republikanci, koji podržavaju embargo uprkos obnavljanju diplomatskih odnosa između Vašingtona i Kube.

Pročitajte još:

Neimenovane diplomate rekle su agenciji AP >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će američki ambasador u UN Samanta Pauer obrazložiti ovu odluku uoči glasanja.

SAD su uvek glasale protiv rezolucije u kojoj se osuđuje embargo protiv Kube.

Uzdržanost tokom glasanja biće u skladu sa stavom Obamine administracije da embargo treba ukinuti u sklopu normalizacije odnosa sa Kubom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Posle 25 godina, SAD nisu blokirale rezoluciju UN o Kubi

Izvor: B92, 26.Okt.2016

Njujork -- SAD su prvi put posle 25 godina bile uzdržane prilikom glasanja o rezoluciji UN, koja osuđuje ekonomski embargo protiv Kube, čemu su se ranije protivile...SAD i Izrael bile su jedine dve zemlje koje su bile uzdržane, prenosi AP...Kada se na ekranu u Generalnoj skupštini pojavio rezultat...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.