Izvor: Blic, 18.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD broje trista miliona ljudi

SAD broje trista miliona ljudi

Dečak lationoameričkog porekla, rođen juče u Los Anđelesu, zvanično je postao je tristamilioniti Amerikanac, što je obradovalo advokata kineskog porekla, dvestamilionitog stanovnika SAD, koji je izjavio da mu je laknulo što više neće biti u centru pažnje.

Prema Birou za cenzus, SAD su dobile tristamilionitog stanovnika u sedam sati i 46 minuta po istočnom vremenu. Pre skoro 39 godina, 20. novembra 1967. godine, Amerika je imala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sto miliona stanovnika manje. 'Demografi kažu da se ne uklapam u statistiku kakav bi dvestamilioniti Amerikanac trebalo da bude. Sada mi je laknulo, kada se rodio tristamilioniti stanovnik SAD', kaže advokat Robert Vu, koji je završio Harvard.

Amerika je dobila stomilionitog stanovnika 1915. kada je predsednik bio Vudrou Vilson i kada je cena nove kuće iznosila 3.200 dolara. Tada je prosečan životni vek bio 54,5 godina, a danas je 77,8 godina. Najpopularnija imena bila su Džon i Meri, a danas su Jakob i Emili. Očekuje se da će SAD imati 400 miliona stanovnika 2043.

A. P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.