SAD bombardovale položaje sirijske vojske?

Izvor: RTS, 24.Maj.2018, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD bombardovale položaje sirijske vojske?

U vazdušnim napadima koalicije predvođene SAD pogođene su pozicije sirijske vojke, na istoku Sirije, u blizini linija fronta sa Islamskom državom, javljaju sirijski državni mediji.
U napadima su pogođene pozicije između Abu Kamala i Hmeima u provinciji Deri ez Zor, a prijavljena je i materijalna šteta, navodi Centralni vojni medij.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Nemamo informacije da potvrdimo te navode", rekao je u Vašingtonu portparol Pentagona Andrijan Rankin Gelovej, prenosi AP.
Sirijska opservatorija za ljudska prava prijavila je jutros dva talasa raketnih napada, prevođenih SAD, za koje je rekla da su gađali oblasti pod kontrolom Islamske države, istočno od reke Eufrat.
Ukoliko navodi budu potvrđeni, to će biti prvi napadi SAD na pozicije sirijske vojske od aprila, kada su SAD, Britanija i Francuska bombardovale objekte vlade u znak odmazde za navodni hemijski napad za koji Zapad okrivljuje sirijsku vladu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štite ISIS?SAD opet gađale položaje Sirijaca

Izvor: Mondo, 24.Maj.2018

U vazdušnim napadima koalicije predvođene SAD pogođene su pozicije sirijske vojske, na istoku Sirije, u blizini linija fronta s tzv. Islamskom državom, javljaju sirijski državni mediji...Foto: AP Photo/Ammar Safarjalani.."Američka koalicija je jutros izvela vazdušne udare na neke od naših položaja...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.