SAD: Uništeno 800 miliona dolara keša DAEŠ-a

Izvor: Vostok.rs, 27.Apr.2016, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Uništeno 800 miliona dolara keša DAEŠ-a

Američki genaral-major Piter Gersten objavio je da je u vazdušnim napadima uništeno do 800 miliona dolara gotovine koja je bila u vlasništvu DAEŠ-a.

Bi-Bi-Si navodi da je Gersten, koji se nalazi u Bagdadu, kazao da su SAD u više navrata na meti imale skladišta novca ove terorističke organizacije.

„Ovaj udarac na njeno finansiranje doprineo je povećanju dezerterstva za 90 odsto i smanjenom dolasku novih boraca“, tvrdi Gersten.

Američko Ministarstvo finansija je 2014. DAEŠ nazvalo „najbolje finansiranom terorističkom organizacijom“ na koju je ikada naišlo.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Uništeno 800 miliona dolara ID

Izvor: OkRadio.rs, 27.Apr.2016

Američki genaral major Piter Gersten objavio je da je u vazdušnim napadima uništeno do 800 miliona dolara gotovine, koja je bila u vlasništvu Islamske države. Bi-Bi-Si navodi da je Gersten, koji se nalazi u Bagdadu, kazao da su SAD u više navrata na meti imale skladišta novca Islamske države. "Ovaj...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.