SAD: Šokirani zbog ustaških pozdrava

Izvor: Press, 25.Nov.2013, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Šokirani zbog ustaških pozdrava

Visoki funkcioner Stejt departmenta je dopisniku Tanjuga u Vašingtonu rekao da je "posebno zapanjujuće što je i igrač na terenu to uzvikivao".
"Izgleda je on neko ko ne zna istoriju svoje zemlje", dodao je Mur.
On je ukazao i da su "SAD upoznate da navijači, ili bolje rečeno huligani na Balkanu uzvikuju parole vezane za Srebrenicu kada se igra protiv timova iz BiH".
Prvi čovek Stejt departmenta za region >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Balkana je rekao da su predsednik i premijer Hrvatske pokazali da su opredeljeni za demokratsku budućnost svoje zemlje i da su to pokazali u vezi sa problemom dvojezičnih tabli u Vukovaru.
On je dodao i da Hrvatska nije jedina zemlja regiona gde postoji netolerantnost.
Hrvatski fudbalski reprezentativac Josip Šimunić je tokom utakmice sa Islandom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pozdravio navijače na Maksimiru ustaškim pozdravom "Za dom spremni", dok su juče istu parolu uzvikivali navijaču u Splitu uz druge ustaške povike.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Šokirani smo zbog ustaških pozdrava u Hrvatskoj, Šimunić ne zna istoriju!

Izvor: Telegraf.rs, 25.Nov.2013

Funkcioner Stejt departmenta Džonatan Mur ocenio zapanjujućim i razočaravajućim postupak hrvatskog fudbalera Josipa Šiminića posle meča kvalifikacija za SP protiv Islanda

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.