SAD: Snežna oluja, dvoje mrtvih

Izvor: Blic, 06.Feb.2010, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Snežna oluja, dvoje mrtvih

Najmanje dve osobe izgubile su život u snežnoj oluji, praćenoj snažnim vetrom, koja je pogodila istočnu obalu Atlantika.

Zbog oluje je u potpunosti paralisan saobraćaj u Vašingtonu, Baltimoru i drugim američkim gradovima. U predgrađu Vašingtona napadao je 71 centimetar snega, a meteorolozi predviđaju da bi oluja mogla da nanese najveće smetove u oblasti Vašingtona u poslednjih 90 godina.

Dve osobe, koje su stale na putu da bi pomogle motoristi koji se zaglavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u snegu, poginule su u Virdžiniji kada ih je pokosio kamion, preneo je Rojters.

Većina letova u Vašingtonu i Baltimoru je otkazana, a lokalne vlasti su pozvale građane da ostanu kod kuće. Građani su upozoreni da neće moći da voze na većini puteva u Vašingtonu, Merilendu i severnoj Virdžiniji.

U oblasti Vašingtona bez struje je ostalo više od 210.000 domaćinstava. Vlasti Virdžinije, Merilenda i Kolumbije objavile su opasnost od snežnih mećava.

Oluja je pogodila i Južnu Kaliforniju, a klizišta su odnela najmanje dve kuće u oblasti koja okružuje Los Anđeles. Za sada nema izveštaja o povređenima ili poginulima, ali je stanovnicima preporučeno da napuste domove pošto se očekuju nove padavine. Zbog poplava u Los Anđelesu zatvoreno je nekoliko ulica, kao i glavni autoput. Prema Nacionalnoj hidrometeorološkoj službi, ovo je najjača oluja koja je pogodila Los Anđeles u poslednjih pet godina.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Snežna oluja, dvoje mrtvih

Izvor: B92, 06.Feb.2010

Vašington -- Najmanje dve osobe izgubile su život u snežnoj oluji, praćenoj snažnim vetrom, koja je pogodila istočnu obalu Atlantika... Zbog oluje je u potpunosti paralisan saobraćaj u Vašingtonu, Baltimoru i drugim američkim gradovima. U predgrađu Vašingtona napadao je 71 centimetar snega,...

Nastavak na B92...

Dve žrtve snežne oluje u SAD

Izvor: RTV Pink, 07.Feb.2010, 11:37

Paralisani gradovi na istočnoj obali. . . Najmanje dve osobe izgubile su život u snežnoj oluji, praćenoj snažnim vetrom, koja je pogodila istočnu obalu Atlantika, zbog čega je u potpunosti paralisan saobraćaj u Vašingtonu, Baltimoru i drugim američkim gradovima.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.