Izvor: B92, 27.Avg.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Racija na strane radnike

Vašington -- Američka policija noćas izvela najveću raciju na neko preduzeće; u Laurelu, Misisipi, privela 600 radnika koji su ilegalno u SAD.

Na meti racije bila je fabrika transformatora "Hauard indastriz" gde rade mnogi iz Centralne i Latinske Amerike. Povod za raciju je to što su domaći sindikalci potkazali strane radnike, a neki i aplaudirali policiji dok je hapsila.

Oko stotinu privedenih ubrzo je pušteno "iz humanitarnih razloga". To su većinom majke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslate kući, deci, ali tek pošto im je policija postavila "elektronske narukvice" za praćenje kretanja.

Oko 470 privedenih radnika prevezeno je u smeštaj Službe imigracije koja će odlučiti o njihovoj sudbini, a devetoro maloletnih predato nadležnoj upravi.

Privedeni su došljaci iz Brazila, Gvatemale, Hondurasa, Meksika, Perua, Salvadora, ali i iz Nemačke.

Savezne vlasti su u istovetnoj raciji polovinom maja privele gotovo 400 radnika jedne klanice u saveznoj državi Ajovi, a decembra 2006. godine uhapsile 1.297 ljudi u istovremenoj raciji u pet saveznih država.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Velika racija na ilegalne radnike u SAD

Izvor: Blic, 27.Avg.2008

Američka policija je noćas izvela najveću raciju na jedno preduzeće i u gradu Laurelu u saveznoj državi Misisipi privela gotovo 600 radnika za koje sumnja da su ilegalno u SAD...Na meti racije je bila fabrika transformatora "Howard Industries" gde rade mnogi iz Centralne i Latinske Amerike...Povod...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.