SAD: Pozivamo na poštovanje presude Karadžiću

Izvor: VOA, 20.Mar.2019, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Pozivamo na poštovanje presude Karadžiću

Nakon pravosnažne presude Radovanu Karadžiću kojom je osuđen na doživotni zatvor, Glas Amerike je uputio molbu Stejt departmentu da prokomentariše presudu. Stejt department je kao odgovor prosledio saopštenje ambasade SAD u Bosni i Hercegovini u kojem se pozdravlja presuda Radovanu Karadžiću.  „Ambasada SAD u Sarajevu pozdravlja današnju presudu Apelacionog veća Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u slučaju protiv Radovana Karadžića. Ova odluka predstavlja važan korak ka utvrđivanju odgovornosti pojedinaca koji su uzrokovali strašne patnje građana Bosne i Hercegovine, i zadovoljava pravda prema žrtvama i njihovim porodicama." Pročitajte: Različite prve reakcije na presudu Karadžiću Da li je moguće pomirenje u BiH? "Apelujemo na sve strane da poštuju ovu presudu i ponovno se okrenu kontinuiranom angažmanu na pomirenju i mirnom zajedničkom životu koji su neophodni za budućnost stabilne, sigurne Bosne i Hercegovine u kojoj su zaštićena prava svih njenih građana", navodi se u saopštenju ambasade SAD u BiH.  Ambasada SAD u Sarajevu: Korak ka utvrđivanju odgovornosti pojedinaca Ambasada SAD u Sarajevu pozdravila je današnju presudu. "Ova odluka predstavlja važan korak ka utvrđivanju odgovornosti pojedinaca koji su uzrokovali strašne patnje građana Bosne i Hercegovine, istovremeno donoseći smiraj žrtvama i njihovim porodicama i osećaj da je pravda barem donekle zadovoljena", navodi se u saopštenju. Američka ambasada u BiH pozvala je sve strane da poštuju ovu presudu i ponovno se okrenu kontinuiranom angažmanu na pomirenju i mirnom zajedničkom životu, koji su neophodni za budućnost stabilne, sigurne BiH, u kojoj su zaštićena prava svih njenih građana.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Presuda Karadžiću je dobra prilika za Srbiju da ostavi prošlost za sobom, ako za to postoji politička hrabrost

Izvor: Vostok.rs, 21.Mar.2019, 01:12

"Presuda Radovanu Karadžiću je odgovarajuća i dobra je prilika za Srbiju da ostavi prošlost za sobom, ako za to postoji politička hrabrost", ocenio je za Glas Amerike Robert Hend politički savetnik u Helsinškoj komisiji američkog Kongresa. . „I lično i profesionalno sam zadovoljan što je...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.