Izvor: B92, 23.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: 170 godina zatvora za pedofila

Sent Luis -- Majkl Devlin osuđen na dodatnih 170 godina robije zbog otmice i seksualnog zlostavlljanja dvojice dečaka.

On je već bio osuđen na 74 doživotne kazne zatvora. Devlin je priznao na suđenju u oktobru da je seksualno zlostavljao i video kamerom snimao Šona Hornbeka, koji je bio jedanaestogodišnjak 2002, kada ga je oteo. Tužilaštvo je predložilo kaznu zatvora od 30 godina, pored 74 doživotne kazne zatvora, koje su mu prethodno izrečene.

"Presuda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na saveznom nivou obezbeđuje da ukoliko Devlin ikada bude pušten iz državnog zatvora, bude automatski prebačen u savezni zatvor i ostane tamo do kraja života", rekla je tužilac Ketrin Henavej.

Hornbek je izbavljen iz zatočeništva u januaru ove godine, pošto je Devlin oteo Vilijama Ovnbija (13), a dokazi iz te otmice, odveli su policiju do Devlinovog stana u predgrađu Sent Luisa, gde su oba dečaka pronađena, podsetio je Rojters.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.