SAD: 1.000 ptica uginulo zbog vatrometa

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jan.2011, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: 1.000 ptica uginulo zbog vatrometa

Vest da je prvog dana nove godine u gradu Bib u Arkanzasu pala "kiša mrtvih prica" obišla je svet. Najmanje tri hiljade mrtvih kosova iznenadilo je stanovnike gradića, ali i brojne ljude širom svijeta. Naučnici, ipak, veruju da su pronašli uzrok smrti ptica.

Američki naučnici smatraju da je za mrtve kosove kriv vatromet. Ornitolog Kerin Rou, članica komisije za lov i ribolov, smatra da su ptice verovatno letele nisko kako bi izbegle eksplozije, pa su se međusobno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sudarale i udarale u objekte koji su im se našli na putu. Prvi laboratorijski testovi pokazali su da je trauma uzrok smrti ptica, prenosi BBC.

Prema izjavama stanovnika, ptice su počele da padaju posle glasnog vatrometa.

"Bilo je strašno. Mrtve ptice su bile svuda okolo", ispričali su stanovnici.

Mediji navode da naučnici planiraju da urade još testova kako bi definitivno pokazali uzrok smrti kosova.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Misteriozna smrt hiljada ptica u novogodišnjoj noći

Izvor: NaDlanu.com, 04.Jan.2011

BIBI, 4. januara 2011. (Beta) - Stanovnici jednog malog mesta u Arkanzasu koji su uživali u vatrometu u novogodišnjoj noći, sa zaprepašćenjem su videli da još nešto pada sa neba - hiljade mrtvih ptica, javile su agencije. Mrtvi kosovi su padali na krovove kuća, ulice, polja, jedna ptica je...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.