Izvor: B92, 03.Feb.2010, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S. Irska: Robinson ponovo premijer

Belfast -- Piter Robinson je preuzeo funkciju premijera Severne Irske, nakon što se prošlog meseca privremeno povukao, saopštila je Demokratska unionistička stranka.

Robinson se privremeno povukao sa funkcije 11. januara, tokom trajanja istrage u kojoj je njegova supruga optužena za zloupotrebu službenog položaja, a za to vreme zamenjivala ga je ministar za preduzetništvo, Arlin Foster.

Iz Robinsonove kancelarije saopšteno je da je oslobođen sumnji da je umešan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u proneveru koju je počinila njegova supruga, poslanica u parlamentu.

Ona je optužena da je iskoristila funkciju za sakupljanje novca za svog bivšeg ljubavnika koji ima 19 godina, kako bi mu otvorila pab u Belfastu.

Robinson će nastaviti razgovore o prenosu policijskih i pravosudnih nadležnosti sa Londona na Belfast.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.