Rusko tržište automobila se oporavilo za 50%

Izvor: Vostok.rs, 19.Jul.2023, 15:57

Rusko tržište automobila se oporavilo za 50%

 
Rusko tržište automobila oporavilo se samo za 50 odsto, izjavio je predsednik Udruženja prodavaca automobila Rusije Aleksej Podšekoldin na konferenciji za novinare u sredu.
„Situacija je trenutno takva da se tržište oporavilo samo za polovinu“, izjavio je ekspert. „Tržište se nije oporavilo ni po jednom aspektu: bilo u pogledu automobila ili kamiona ili kombija“, primetio je on. Prema materijalima predstavljenim na konferenciji za novinare, prodaja novih automobila iznosila je skoro 440.000 jedinica u prvoj polovini 2023. Automobili domaće proizvodnje iznose 176.300 jedinica ili 40%, dok je 172.800 automobila (39%) proizvedeno u Kini. Automobili marki koje su napustile Rusiju čine ukupno 89.100 vozila ili 20%. U Rusiji je 2022. godine prodato 687.400 automobila. Što se tiče tržišta kamiona, ono se oporavilo za 80 odsto, najvećim delom zahvaljujući uvozu kamiona, dodao je predsednik udruženja.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.