Ruski tajkun Prohorov prodaje celokupnu imovinu

Izvor: Press, 04.Jul.2016, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski tajkun Prohorov prodaje celokupnu imovinu

Oneksim Grupa u vlasništvu ruskog tajkuna Mihaila Prohorova prodaje celokupnu svoju imovinu, piše danas ruski list Vedomosti pozivajući se na neimenovane izvore.
foto: tanjug.rs
Oneksim Grupa u vlasništvu ruskog tajkuna Mihaila Prohorova prodaje celokupnu svoju imovinu, piše danas ruski list Vedomosti pozivajući se na neimenovane izvore.
Oneksim, između ostalog, poseduje udele u aluminijumskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << gigantu Rusalu, zatim u kompaniji za proizvodnju kalijuma Uralkali, i u proizvođaču elektične energije Kvadri, prenosi agencija Rojters.
Prohorov, vlasnik franšize američkog košarkaškog tima Bruklin Nets, ima neto bogatstvo od oko 8,0 milijardi dolara, prema magazinu Forbs. Oneksim upravlja njegovom imovinom.
Ruski istražni organi izvršili su pretragu kancelarija Oneksima u aprilu u okviru, kako su naveli, poreske istrage, dodaje britanska agencija.
Međutim, dva izvora su tada tvrdila za Rojters da je racija povezana sa medijskim holdingom Prohorova, kompanijom RBC, koja je objavila priloge o ljudima, kako se navodi, povezanim sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, što je Kremlj kategorično odbacio kao "apsolutno neprimerenu" tvrdnju.
Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, koga je redakcija Vedomosti kontaktirala, nazvao je "čistom glupošću" trvdnju da Oneksim prodaje svoju imovinu na preporuku Kremlja.
Izvori lista Vedomosti, a reč je o dvema osobama iz Oneksim Grupe od kojih je jedan  poznanik Prohorova i drugi je dobio ponudu za kupovinu nekoliko imovinskih celina, nisu  rekli da li je odluka grupacije o prodaji vezana za aprilsku istragu, dodaje Rojters.
U Oneksimu nisu bili dostupni da daju komentar za Rojters van radnog vremena, ali su u junu neki izvori rekli britanskoj agenciji da se Prohorov sprema da proda ceo udeo u Kvadri, prenosi ta novinska agencija.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.