Izvor: RuskaRec.ru, 12.Jul.2017, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski jezik je nacionalno blago Belorusije

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je izjavio da je ruski jezik nacionalno blago Belorusije kojeg se ona nikad neće odreći.
Lukašenko je u sredu u Minsku na plenarnom zasedanju Svetskog kongresa ruske štampe izjavio da su doprinos ruskom jeziku dali ne smo građani Rusije, nego i drugih zemalja, uključujući Belorusiju.
„Mi se ruskog jezika nismo odricali i nećemo se odreći. I više od toga, mi ćemo se za njega boriti“, izjavio je Lukašenko.
Lider >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << Belorusije je podsetio da ruski jezik na osnovu odluke beloruskog naroda na referendumu ima status državnog jezika u Belorusiji zajedno sa beloruskim jezikom.
„Zahvaljujući tome mi imamo mogućnost masovnijih i direktnih kontakata u sferi nauke, kulture i umetnosti. Proširujemo intelektualne i informacione horizonte plodonosne saradnje sa bratskim narodima, šireći ideje dobrosusedstva i mira“, izjavio je Lukašenko, prenosi „Vzglяd”  
„Ruski jezik kojima govore Rusi, Belorusi, Ukrajinci - to je splet duša mnogih naroda. Ruski jezik nam nije stran, to je i naše nacionalno blago... To je nešto naše rođeno... ako izgubimo jezik, izgubićemo istoriju, sadašnjost i budućnost“, upozorio je Aleksandar Lukašenko.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.